Ekstraktion

Filtrering
Ikke alt chips bliver opløst og for at fjerne rester af chips benyttes en filtrering. Denne teknik benyttes til at at fjerne et fast stof fra en blanding.
Se herDestillation
Den tredie teknik, der blev anvendt i forsøget var en destillation. Teknikken benyttes til adskillelse af stoffer med forskellige kogepunkter. Pentan har et lavere kogepunkt end fedt, så derfor kan vi benytte destillation til at adskille pentan fra fedt. Vi kunne også blot lade pentanen fordampe ved at opvarme pentan-fedtblandingen svagt, men så kunne vi ikke genvinde pentanen, som vi kunne bruge igen. Se destillationsteknikken her
Hvis vi skulle bestemme saltindholdet i chips, så kunne vi ikke anvende pentan. I stedet måtte vi benytte vand, der kan opløse natriumchlorid ( se foregående forsøg). En bestemt mængde chips opløses i vand ligesom ovenfor. Chipsrester frafilteres og saltopløsningen ledes ned i et tomt bægerglas, som vi kender vægten på. Herpå inddampes bægergalsset og saltet bliver tilbage. Afvejer vi bægerglasset på ny, så kan vi herefter finde massen af salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar